BTL CELLUTONE / X-WAVE

BTL Cellutone / X-Wave este unul dintre cel mai eficiente echipamente pentru conturarea corpului. Acesta folosește o tehnologie nouă, o combinație între unde acustice și electrice, administrate simultan, obținând rezultate excelente în tratarea celulitei (de gradul 1, 2 și 3), tratarea țesutului conjuctiv, rejuvenarea pielii și creșterea elasticității acesteia. Această terapie stimulează în aceelași timp și sistemul limfatic.

Tratamentul oferit de BTL Cellutone / X-Wave este unul noninvaziv și rapid, în timpul procedurii clientul nu simte nici un disconfort. Terapia cu unde de șoc, cunoscută și sub denumirea de Terapie cu unde de șoc extracorporală (ESWT), este livrarea undelor acustice în corp, creând vibrații în țesuturile moi. Undele acustice sunt impulsuri de sunet puternice, nefocalizate, cu o energie scăzută - pentru a nu deteriora țesuturile și care generează vibrații în interiorul țesuturior moi. 

Cum funcționează BTL Cellutone / X-Wave?

În timpul tratamentului, terapeutul deplasează aplicatorul BTL X-Wave, pe zona vizată, cu mișcări circulare continue. Aparatul produce o mișcare intensă, însoțită de vibrații și pulsații la nivelul pielii și mușchilor. Vibrațiile induse vor fi simțite, dar fără nici un fel de durere. BTL X-Wave stimulează sistemul vascular limfatic, reducând edemul și eliminând lipidele de la nivelul celulelor adipoase subcutanate, energia generată de undele acustice determină proliferarea celulelor fibroblaste care creează o structură nouă, mai robustă, de colagen.

Când undele acustice sunt direcționate către zonele cu probleme ale pielii sau țesutului, ele produc o gamă largă de răspunsuri fiziologice pozitive în organism. Aceste modificări pot duce la îmbunătățirea netezirii, texturii, elasticității și întăririi pielii. Vibrațiie produse stimulează circulația sângelui și producerea de colagen obținând o tonifiere rapidă a pielii. Deasemenea s-a observat și îmbunătățirea fluxului sangvin, BTL Cellutone / X-Wave creează vase capilare noi, stimulează circulația la nivelul capilarelor și implicit cantitatea de oxigen care ajunge în țesuturi. Impulsurile acustice generează remodelarea colagenului prin procesul de proliferare al fibroblastelor, rezultând o piele mai groasă și mai fermă. Procesele metabolice naturale, prin care rezidurile sunt eliminate, sunt stimulate de acțiunea mecanică asupra sistemului limfatic vascular.

Procedura este complet non-invazivă și nedureroasă, clientele experimentând senzații asemănătoare masajului. Durata unei ședințe este de cca 10 - 25 de minute pentru fiecare zonă, în funcție de tipul de piele, și de scopul urmărit. Dacă se consideră necesar procedura poate face chiar și zilnic. Pentru obținerea celor mai bune rezultate se recomandă efectuarea a 4 – 6 ședințe, pe parcursul a câtorva săptămâni, iar apoi continuarea tratamentului în următoarele 2 - 3 luni. Trebuie avut în vedere că rezultatele finale, vor fi complete abia după 3 luni de zile. Acest interval, este timpul natural în care fibroblastele, sau pielea se pot reface. Aplicațiile BTL Cellutone / X-Wave sunt numeroase, câteva dintre ele, cele mai des solicitate sunt:

  • tratarea celulitei
  • tratarea țesutului conjunctiv
  • rejuvenarea pielii
  • tratarea lipoedemelor
  • stimularea sistemului limfatic
  • tratarea vergeturilor și cicatricilor

Terapia cu BTL Cellutone / X-Wave este destinată pacienților de toate vârstele care își doresc să îmbunătățească zonele problematice: depuneri de grăsime inestetică, celulită, textura neadecvată sau brăzdată de cicatrici. Terapia BTL Cellutone / X-Wave se poate folosi singură sau în combinație cu alte tratamente de remodelare corporală.