ELIMINARE TATUAJE

Ce este tatuajul? Tatuajul este o procedură prin care se introduc în piele diverși pigmenți, pentru a creea un desen, un text, reproducerea unei fotografii sau orice altceva. Scopul acestor tatuaje este de cele mai multe ori pur decorativ, dar mai este folosit și de către persoanele care doresc să-și schimbe aspectul sau să mascheze un defect al pielii. Tot în această categorie se incadrează și pătrunderea acidentală în piele a unei substanțe colorante sau pătarea pielii prin folosirea unor substanțe chimice, cum ar fi cloritul feric sau soluția Monsel. Tatuajele pot fi simple, cu 1,2 culori sau colorate în întregime, pentru a obține acest lucru se folosesc diferiți pigmenți, în general oxizi metalici.

Acești pigmenți sunt:

  • pentru culoarea negră: oxid de fier, carbon
  • pentru albastru – aluminat de cobalt
  • pentru culoarea verde – oxid cromic, vopsea cu ftalocianina
  • pentru galben – sulfit de cadmiu
  • pentru roșu – sienna, lemn de santal, pigmenți organici
  • pentru culoarea maro – oxid feric
  • pentru purpuriu - aluminiu, mangan
  • pentru alb – oxid de titan, oxid de zinc

Oamenii folosesc tatuajele pentru a-și arăta individualitatea și pasiunile. Ele sunt, de asemenea, adesea o modalitate de a comemora sau de a celebra un eveniment special. Peste 20% dintre toți adulții au cel puțin un tatuaj și aproape 40% dintre toți oamenii cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani au un tatuaj. Istoria tatuajelor este antică și cuprinde aproape toate culturile umane și grupurile etnice. În ultimii ani, tendința desenelor și a artiștilor de tatuaje a crescut dramatic și este foarte ușor să le obțineți oriunde și oricând. Prin urmare, oamenii își fac adesea un tatuaj spontan și sunt mai puțin atenți la implicațiile viitoare pe care le poate avea un anumit tatuaj pentru ei.

De ce oamenii aleg să elimine tatuajele?

Uneori, vine momentul în care oamenii aleg să fie îndepărtat sau modificat un tatuaj. Simt că s-au schimbat sau au crescut dincolo de un anumit tatuaj. În multe cazuri, un tatuaj poate fi ultimul simbol al unei relații pierdute sau rupte. pentru aceste persoane, eliminarea unui tatuaj asociat cu un fost partener poate face parte din procesul de vindecare. Este posibil ca alte persoane să simtă că un tatuaj, mai ales într-un loc extrem de vizibil al corpului, le poate reține în calea lor spre un nou loc de muncă.
Astfel, la un moment dat, persoanele care au optat pentru un tatuaj cu ani în urmă, pot să nu mai fie mulțumite de aspectul tatuajului, deoarece indiferent de modul în care au fost realizate, odată cu trecerea timpului, culorile își pierd din intensitate, iar liniile și contururile se estompează. Alte motive pentru care, clienții i-au decizia îndepărtării lor, sunt cel mai adesea legate de modelul ales care nu mai are aceeași semnificație ca în momentul alegerii, de proasta execuție și lipsa de experiență a tatuatorului.

Deși considerate permanente, acum tatuajele pot fi îndepărtate, industria estetică înearcă să ofere soluții pentru orice solicitare. În momentul de față, există o gamă largă de aparate de îndepărtat tatuaje, ce folosesc diferite tehnologii și proceduri. Printre acestea se remarcă, tehnologiile care folosesc laserul.

La Femme Jolie folosește laserul ClearLift, de pe platforma Harmony XL PRO, dezvoltat de liderul industriei estetice, Alma Lasers - Israel. Una dintre utilizările sale principale este eliminarea tatuajelor întunecate și multicolore. ClearLift este un laser ND: Yag de ultimă generație cu comutare rapidă, care minimizează riscurile de cicatrizare sau pierderea culorii pielii (hipopigmentare).

Sistemele anterioare de îndepărtare a tatuajelor cu laser erau adesea mai puțin eficiente pentru a face față majorității tipurilor de tatuaje. Mai mult, acestor lasere le lipsea precizia necesară pentru a limita riscurile de deteriorare permanentă a pielii. Din fericire, ClearLift este un mod sigur și eficient de a elimina tatuajele nedorite. ClearLift este una dintre singurele modalități de a elimina tatuajele întunecate și multicolore cu cel mai mic risc de deteriorare a pielii.

ClearLift vă permite să vă eliminați tatuajele cu mai puține tratamente, economisind bani și reducându-vă disconfortul și inconvenientele.Tratamentul diferă de la un client la altul, în funcție de tipul tatuajului, adâncimea și suprafața tatuajului, culoarea pielii și vârsta clientului. Pentru îndepărtarea fără urmă a unui tatuaj sunt necesare mai multe tratamente laser. Numărul de ședințe necesare este de aproximativ 4-8 ședințe, la un interval de 4-6 săptămâni distanță una de alta.

Cum funcționează îndepărtarea tatuajelor cu laser?

Practic se plasează aplicatorul laser la nivelul pielii și se activează raza laser. Aparatul va emite o serie de impulsuri cu durate și intensități bine stabilite și corelate cu tipul de pigment și adâncimea la care se află acesta. ClearLift este un laser cu comutare Q de mare putere, care poate opera 2 lungimi de undă diferite pentru a fi eficient cu culori mai întunecate, culori mai strălucitoare precum roșu și portocaliu. Pigmentul se află la nivelul pielii, în fibroblastele perivasculare și poate absorbi lumina cu lungimea de undă specifică și transforma în căldură.

Cantitatea de energie absorbită de țesutul țintă determină descompunerea particulele de cerneală fără a provoca leziuni ale pielii. Acest lucru se realizează printr-un efect foto-acustic creat de impactul energiei laser livrate cu impulsuri foarte scurte către cerneala vizată. Sistemul de drenaj limfatic și cel imunitar își fac apoi treaba și elimină ce cale naturală fragmentele de celule și cerneală distruse. Astfel tatuajul se va estompa, cu riscuri minime de cicatrizare sau decolorare a pielii. Această metodă este foarte eficientă chiar și pe tatuaje care au fost tratate anterior prin alte metode, câtă vreme pielea nu este foarte cicatrizată. 

În timpul tratamentului, clienții simt o senzație de înțepătură pe zona tratată și o usoară încălzire. Pentru a combate acest disconfort, se folosește o cremă anestezică. Coloarea zonelor tratate se modifică, tatuajul se albește pentru început, iar mai apoi se înroșește. Ulterior pielea din zona tratată se va descuama. E important să se păstreze zona hidratată și protejată de razele soarelui până se vindecă. Tratamentele cu ClearLift vă oferă rezultate mai bune într-un număr mai mic de ședințe, pentru orice tip de piele, cu un risc și disconfort minim. Eliminarea unui tatuaj este la fel de personală a decizii ca decizia de a face un tatuaj. Indiferent de motivele pe care le aveți, meritați ca procesul de eliminare a tatuajelor să fie cât mai lin și eficient posibil. ClearLift este o alegere excelentă pentru îndepărtarea oricărui tatuaj.

 Costul unei ședințe este de ....