TRATAMENTE ACNEE

Acneea este o afecțiune inflamatorie a pielii, ce apare ca urmare a unei hipersecreții a glandelor sebacee, care provoacă puncte albe, puncte negre (comedoane) și coșuri la suprafața pielii, mai ales la nivelul feței, umerilor, spatelui, gâtului, toracelui și brațelor, deoarece aceste zone au cele mai multe glande sebacee. Acneea apare când foliculii piloși (de păr) se umplu de secretii ale glandelor sebacee și celule cutanate moarte. În unele cazuri apar și leziuni mai profunde, denumite chisturi.

Acneea apare cel mai des la tineri – în special la adolescenti, însă poate afecta persoanele de toate vârstele. Acneea nu este periculoasă, însă poate poate fi dureroasă, incomodă, lăsa urme pe piele sub forma unor cicatrici sau hiperpigmentări. Deasemenea afectează echilibrul mental și poate crea stres emoțional la persoanele de toate varstele. Cu cât mai repede se începe tratamentul, cu atât mai mult se reduce riscul apariției acestor probleme. Cea mai importanta este PREVENȚIA, stabilirea unei rutine corecte inainte ca acneea sa se stabilizeze si transforme.

Cauze și factori de risc

Cauzele genetice, cu o baza hormonala, au cea mai mare pondere, aproximativ 80% din cazuri. În timpul pubertății ambelor sexe, acneea este de cele mai multe ori provocată de hormonii masculini, precum testosteronul. Producția excesivă de sebum de către glandele sebacee, umplerea foliculilor de păr cu sebum, celulele moarte și activarea unor bacterii de la nivelul pielii care devin mai agresive reprezintă alte cauze ce determină apariția acneei.

Acneea poate fi declanșată sau agravată de următorii factori de risc:

  • Varsta. Acneea poate apărea la orice vârstă, însă este mai frecventă în rândul adolescenților.
  • Hormonii. Hormonii masculini (androgenii) care se dezvoltă în timpul pubertății contribuie la cresterea glandelor sebacee, acestea producând mai mult sebum. De asemenea, modificările hormonale ce apar în perioada sarcinii sau folosirea contraceptivelor pot influența productia de sebum.
  • Medicamentele. Medicamente care contin corticosteroizi, testosterone sau litiu.
  • Alimentația. Rolul dietei ca și cauză nu este foarte clar. Unele studii sugerează că laptele și produsele derivate sporesc efectele insulinei, prin urmare mărind producția de hormoni androgeni, de sebum și formarea de comedoane.Consumul de ciocolată sau sare și severitatea acneei nu a fost susținut de dovezile disponibile până acum. Vitamina B12 poate declanșa erupții cutanate similare acneei (erupții acneiforme), sau înrăutăți aceea existentă când este luată în doze care depășesc doza zilnică recomandată. A mânca mâncăruri grase nu sporește sau înrăutățește acneea.
  • Presiunea pe piele și frecarea. Îmbrăcamintea strâmtă, rucsacii, șepcile și căciulile, abrazia mecanica a fetei duc la aparitia foliculitei.
  • Stresul. Stresul poate declanșa acneea , sau o poate agrava
  • Fumatul. Acesta poate determina apariția și agravarea acneei

 

Simptome

Caracteristica principala a acneei este faptul ca determină apariția pe piele a unor leziuni, care se prezintă sub formă de puncte albe, puncte negre, papule, pustule, noduli sau chisturi în funcție de severitatea afecțiunii.

 

- Puncte albe (pori blocati, inchisi, glande sebacee obstruate): acestea raman sub piele, au dimensiune mica și nu au contact cu exteriorul, culoarea ramane alba.

- Puncte negre (pori deschisi, glande sebacee obstruate): porii sunt deschisi, comunica cu exteriorul iar substanțele conținute se oxidează în contact cu aerul, ceea ce determină înegrirea lor și apariția la suprafața pielii.

- Papulele sunt mici leziuni în relief (mici umflaturi), de obicei de culoare roz sau roșie, vizibile la suprafața pielii și dureroase.

- Pustule (coșuri) care sunt vizibile la suprafata pielii, sunt roșii la bază și au puroi (papule cu puroi în vârf)

- Noduli sunt vizibili la suprafața pielii, sunt mari, au structură solidă, sunt durerosi fiind situați adânc în piele

- Chisturi sunt vizibile la suprafața pielii, sunt dureroase și conțin puroi, pot provoca cicatrici.

 

Prevenire și tratament

       Pentru a preveni apariția acneei sau agravarea acesteia poți urma cateva sfaturi simple:

  • Nu exfolia pielea feței și nu stoarce coșurile, deoarece se pot infecta și provoca inflamații, blocaje și crește riscul apariției cicatricilor.
  • Nu atinge zona feței cu mâinile murdare, în special cand aplici loțiuni, creme sau te machiezi
  • Spală-te pe față cu apă călduță și săpun special pentru acnee de maxim 2 ori pe zi
  • Dacă porți ochelari curăță-i frecvent deoarece pe aceștia se adună sebum și reziduuri din piele
  • Evită expunerea excesivă la soare, deoarece aceasta determină creșterea secreției de sebum
  •  Indepărtează produsele de machiaj înainte de culcare

 

Aspectul acneei poate fi îmbunătățit, existănd multe scheme de tratament, incepand cu igiena profesionala a fetei si combinatii multiple de tehnologii profesionale, urmate de o rutina corecta a fetei acasa. Chiar si schimbarea stilului de viață, consumul mai mic de carbohidrați simpli precum zaharul poate ajuta. Soluțiile de curățare cu acid salicilic si azelaic, gelurile și loțiunile cu peroxid de benzoil topice sunt folosite în mod frecvent la tratarea acneei, deasemenea si retinoidele. Peelingurile chimice asociate cu tratamentele laser acnee îmbunătățesc și întăresc textura pielii, acționând asupra glandelor sebacee active împiedicând apariția în viitor a altor erupții.

 

Tratamentele au o seama de beneficii:

- curăță porii și reduc producția de sebuum a glandelor sebacee

- previn apariția petelor și a leziunilor ulterioare, înăturându-le pe cele prezente deja

- reduc inflamațiile, detoxifică și îmbunătățesc aspectul și calitatea pielii, pielea devenind sănătoasă și curată.

 

ABORDAREA noastră presupune plan de tratament personalizat prin combinații de tehnologii și produse.  

 

Dermatocosmetică / facial

COS MEDICO 150 ron
OXYGENEO NEOBRIGHT 250 ron
OXYGENEO NEOBRIGHT/ACNO COMPLEX/IMPACT 350 ron
GENEO BALANCE 350 ron
PEELING CHIMIC NOON /ACNOO COMPLEX/IMPACT 350 ron
DR KLEANTHOUS BALANCE/SONOMATRIX 300 ron
MICRONEEDELING BEAUTY ALMA REBOOST/ACNO COMPLEX 350 ron
MEZOTERAPIE VIRTUALĂ  200 ron

 

TRATAMENTE ASISTATE LASER / facial

BTL HIL ESTH 300 ron/ 10 LEZIUNI
BTL HIL ESTH/ ACNO COMPLEX/IMPACT- 400 ron
HARMONY CLEAR SKIN 500 ron
HARMONY CLEAR SKIN/ CROMOTERAPIE SONO MATRIX 550 ron
HARMONY Dye VL 400 ron

 

De menționat că, tratamentele pentru acnee se pot face și corporal, de exemplu: abdomen, spate, brate, ceafă...