TRATAMENTE CICATRICI

Cicatricile reprezintă o fibroză excesivă dezvoltată în cursul procesului de vindecare după o injurie a pielii. Ele sunt inițial roșii sau roz și ușor elevate, palpabile sau mai rar deprimate, atrofice sau contractile. Cicatricile de pe piele apar în urma deteriorării colagenului și a epidermei, datorită vindecării defectuase a leziunilor inflamatorii (pustule, noduli, chisturi) apărute în urma unor boli precum varicela, pojarul și acneea. Cicatricile sunt cele mai întalnite complicații ale acneei, acestea fiind mai frecvente la pacienții care ”storc” leziunile de acnee și la cei cu forme severe. Frecvent, cicatricile post-acnee au un aspect roșiatic, care le face mai vizibile.

Acestea pot fi clasificate astfel:

       Atrofice – cele mai des întalnite și mai dificil de tratat având aspectul unor adâncituri în piele de diferite dimeniuni. Astfel cele mai mici, asemănătoare cu porii dilatați, cu margini neregulate, sunt localizate cel mai des pe bărbie, pomeți și frunte, cele mai mari, de formă rotund- ovalară sunt localizate la nivelul obrajilor și pe frunte semănând cu cicatricile lăsate de varicelă și apoi sunt cele care dau un aspect vălurit pielii, dar care sunt mai puțin frecvente.

       Hipertrofice – sunt cicatrici care apar mai rar, caracterizate prin leziuni de culoare roz, dure și ieșite în relief. Sunt mai frecvente în zona decolteului și a spatelui.

       Hiperpigmentările (pete maronii) – Acestea nu sunt cicatrici propriu-zise, ci sunt rezultatele procesului de vindecare al leziunilor inflamatorii, acestea persistând chiar și câteva luni.

Tratamentul leziunilor post-acneice nu este unul standard, este unul personalizat, complex ce necesită proceduri multiple și perioade de recuperare între ședințele de tratament. Se folosesc terapii combinate, efectuate la intervale variabile, ce vor avea ca rezultate ameliorarea progresivă a aspectului cicatricilor și vindecarea acestora în proporție de 80-90%.

Câteva dintre aceste terapii sunt: mezoterapia sau ultrasunetele combinate cu microacele, peelingurile chimice,  laserele.

 

ABORDAREA noastră presupune plan de tratament personalizat prin combinații de tehnologii și produse. 

 Peelingurile Noon 350 ron
 Microacele  Alma Beauty Reboost 350 ron
 Laser Harmony  XL PRO /ClearSkin  PRO 500 ron
 Laser Harmony XL PRO / DYE- VL 400 ron
 ClearSkin + DYE-VL 700 ron